Winnaar: Bénédicte Ficq

Met groot genoegen bekroont de jury Bénédicte Ficq als de “Dwarsdenker van het Jaar” 2023. Haar juridische moed en vastberadenheid om de reuzen van onrechtvaardigheid te trotseren, met een constante focus op de bescherming van mens en milieu, hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten op elk lid van de jury. Ficq heeft niet alleen in de rechtbank gestreden, maar heeft een pad geëffend voor het dwarsdenken in de strijd voor gerechtigheid en duurzaamheid. 

Waarom Bénédicte Ficq de Ultieme Dwarsdenker is

Ficq belichaamt de essentie van dwarsdenken door haar onconventionele benadering van juridische kwesties. Haar vermogen om niet alleen de wet te volgen maar ook de wet te herschrijven, getuigt van een dwarsdenker die niet bang is om tegen de stroom in te roeien voor het grotere goed. Ze heeft laten zien dat het mogelijk is om binnen het juridische kader te opereren en tegelijkertijd nieuwe wegen te banen.

Bénédicte Ficq heeft als strafrecht advocate meerdere unieke zaken bepleit, waaronder de zaak tegen de tabaksindustrie, Tata Steel en Chemours. Haar onconventionele aanpak, gecombineerd met haar vastberadenheid, heeft haar meerdere malen uitgeroepen tot beste vrouwelijke strafpleiter. Deze erkenning getuigt van haar vermogen om dwarsdenken niet alleen te omarmen maar ook effectief toe te passen binnen het strafrechtelijk domein.

Lees hier het volledige juryrapport.

Runners-up

Jessica den Outer

Jessica den Outer, de eerste runner-up, wordt erkend voor haar grensverleggende project ‘Maas in de Wet’. Den Outer heeft niet alleen de juridische wereld wakker geschud, maar heeft ook de Maas zelf als een rechtspersoon op de kaart gezet. Haar innovatieve benadering van milieurecht en haar vermogen om een breder publiek te betrekken, weerspiegelen een buitengewone inzet voor het bevorderen van dwarsdenken in de maatschappij.

Jessica’s boeiende verzameling wereldwijde casestudy’s over Rechten voor de Natuur in ‘Rechten van de Natuur’ en haar leiderschap in de petitie ‘Maas in de Wet’ tonen haar toewijding aan de bevordering van ecologisch bewustzijn en duurzaamheid. Ze ontving voor haar inspanningen een prestigieus Duurzaam Lintje op Duurzame Dinsdag.

Amina Hussen

Amina Hussen wordt geëerd als de tweede runner-up voor haar oprichting van Krachtvrouwen Oude Westen, waarbij ze niet alleen eenzaamheid bestrijdt, maar ook een krachtige boodschap van empowerment verspreidt onder vrouwen in Rotterdam. Haar persoonlijke reis en vastberadenheid om het sociale script te herschrijven, tonen de ware geest van dwarsdenken in de praktijk.

Amina’s aanpak, ontstaan tijdens haar ervaring als Somalische vluchteling in Nederland, is gebaseerd op een recht-op-de-man-af mentaliteit. Haar bereidheid om recht op haar doel af te gaan en direct te vragen om steun heeft geleid tot aanzienlijke positieve veranderingen in het leven van mensen in het Oude Westen.

Deze prestigieuze prijs eert individuen die de kunst verstaan om nieuwe perspectieven te werpen op vastgelopen maatschappelijke vraagstukken en zo tot inspirerende oplossingen komen. We bekronen niet alleen de “Dwarsdenker van het Jaar” 2023, maar eren we ook alle genomineerden voor hun opmerkelijke bijdragen aan het bevorderen van het “dwarsdenken” in de samenleving. 

Ondanks er maar één winnaar is, verdienen ook de niet-gekroonde genomineerden gelijkwaardige eer en bewondering. De overige tien genomineerden zijn Veronique Swinkels, Jacqueline van den Ende, Milan Meyberg, Tinkebell, Raven van Dorst, Dan Jing Wu, Carlijn Pluijmakers Emmen, Nani Jansen Reventlow, Sander Schimmelpenninck en Li An Phoa.

Lees hier meer over alle genomineerde dwarsdenkers.

de genomineerden

Maak kennis met de 13 genomineerden voor de Dwarsdenker van het Jaar Award 2023.

Dan Jing Wu

Dan Jing Wu, die met VivArt-X barrières doorbreekt in de medische technologie, een nieuwe horizon opent voor borstkanker-nazorg en tegelijkertijd pleit voor gendergelijkheid in de wetenschap.

Dan Jing Wu is niet alleen de oprichter van VivArt-X, maar ook een pionier in de medische technologie-industrie. Ze leidt niet alleen haar start-up, maar fungeert ook als een inspirerend voorbeeld voor anderen die de complexe koers van deze sector willen verkennen en begrijpen.
Als wetenschapper en biomedisch technoloog streeft Dan Jing Wu naar een innovatieve benadering van borstkanker-nazorg. Daarnaast zet ze zich actief in voor gendergelijkheid in de wetenschap en toont haar veelzijdigheid door ook tassen te ontwerpen.

VivArt-X

Jessica den Outer

Jessica den Outer, milieurechtelijk expert die onder andere met het grensverleggende project 'Maas in de Wet' niet alleen de juridische wereld wakker schudt, maar ook de Maas zelf als rechtspersoon op de kaart zet.

Jessica den Outer, schreef ‘Rechten van de Natuur’ in 2023, een boeiende verzameling wereldwijde casestudy’s over Rechten voor de Natuur. Als oprichter van Rights of Nature Consultants, leidde ze de petitie ‘Maas in de Wet’ die in 2022 aan de Tweede Kamer werd aangeboden. Jessica’s toewijding leverde haar een prestigieus Duurzaam Lintje op Duurzame Dinsdag op.

Rechten van de natuur

Carlijn Pluijmakers-Emmen

Carlijn Pluijmakers Emmen, die onderwijsvernieuwing niet alleen predikt maar ook praktiseert, door stappen te zetten in het moderniseren en sociaal toegankelijk maken van leren voor iedereen.

Carlijn Pluijmakers-Emmen heeft het onderwijsinstituut Reducations opgericht om het groeiende verschil tussen de vaardigheden die nodig zijn bij haar creatieve bureau Redrum en die van stagiaires te overbruggen. Het is een nieuwe vorm van volwassenenonderwijs dat actuele, modulaire en op maat gemaakte opleidingen aanbiedt.
Ze heeft dit onderwijsinstituut opgezet om de kloof in vaardigheden te dichten. Carlijn speelt ook een rol in de Skill School, waar ze zich inzet voor een nog jonger publiek. Hier werkt ze met kinderen en tieners om hun talenten te ontwikkelen binnen het bestaande onderwijssysteem.

Reducations

Milan Meyberg

Milan Meyberg, die met zijn vernieuwende ideeën en initiatieven de norm uitdaagt en nieuwe wegen inslaat voor progressieve verandering.

Milan Meyberg, winnaar van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2023, onderscheidt zich als een visionair dwarsdenker. Hij is actief met duurzaamheid op vele verschillende terreinen, zoals bij festivals, toerisme en technologie. Met Emissary of GAIA, gebruikt hij kunstmatige intelligentie om de natuur een stem en karakter te geven. Meyberg’s unieke aanpak stelt de natuur in staat om voor zichzelf te spreken.

Milan Meyberg

Nani Jansen Reventlow

Nani Jansen Reventlow, grondlegger van Systemic Justice, die de juridische spelregels hervormt om gemeenschappen in hun strijd voor raciale, sociale en economische gerechtigheid te sterken.

Nani Jansen Reventlow zet zich als mensenrechten advocaat in voor sociale rechtvaardigheid in relatie tot technologie. De door haar opgerichte NGO ‘Systemic Justice’ brengt een nieuwe kijk op de manier waarop het juridische systeem ingezet kan worden voor rechtvaardigheid voor gemarginaliseerde groepen.

Fotograaf: Thomas Chéné

Systemic Justice

Amina Hussen

Amina Hussen, die gevoed door eigen ervaringen, de Krachtvrouwen Oude Westen oprichtte om eenzaamheid te bestrijden en empowerment te bieden, herschrijft het sociale script van Rotterdam.

Amina Hussen’s aanpak krijgt vorm tijdens haar ervaring als Somalische vluchteling in Nederland. Op de West-Kruiskade sprak ze met vrouwen die, net als zij, moeite hadden een nieuw leven op te bouwen én om contact te krijgen met anderen. Om dit isolement te doorbreken heeft Amina geleerd om recht op haar doel af te gaan en gewoon te vragen of mensen met haar willen praten, mensen in nood geld willen geven, of een huis ter beschikking wil stellen enzovoort. Deze recht-op-de-man-af mentaliteit heeft al veel mensen in het Oude Westen verder geholpen.

Krachtvrouwen Oude Westen

Li An Phoa

Li An Phoa, die onze kijk op water en welvaart radicaal doet heroverwegen.

Li an Phoa is filosofe en ecologe. Deze mooie combinatie zet ze in bij haar project ‘Drinkable Rivers‘. Een drinkbare rivier staat volgens haar symbool voor een gezond en gebalanceerd ecosysteem en zou economische groei moeten vervangen als het leidend principe in de wereld.

Fotograaf: Bas Losekoot

drinkable rivers

Tinkebell

Tinkebell, die met haar kunst de wereld prikkelt en ons dwingt de confrontatie aan te gaan met ongemakkelijke waarheden.

Het werk van Tinkebell, alias Katinka Simonse, is een artistieke provocatie die conventies uitdaagt. Haar kunstprojecten tarten vaak de grenzen van wat maatschappelijk aanvaardbaar wordt geacht. Tinkebell schuwt controverses niet en gebruikt haar kunst als een spiegel om kritische vragen over sociale normen en taboes te stellen. Tinkebell’s kunst getuigt van een compromisloze geest en een vastberadenheid om de status quo te verstoren.

Tinkebell

Raven van Dorst

Raven van Dorst, die onvermoeibaar conventies uitdaagt, en een krachtige stem biedt voor degenen die buiten de gebaande paden treden.

Raven van Dorst is muzikant, acteur en presentator. Raven heeft meerdere tv-programma’s gemaakt, waaronder Nachtdieren en Boerderij van Dorst. Hiervoor is die genomineerd voor de Gouden Televizierring in 2021 en 2022. Raven doorbreekt conventies en gaat resoluut hun eigen weg. Met scherpe teksten en een compromisloze houding schuwt hen geen enkel maatschappelijk thema.

Bénédicte Ficq

Bénédicte Ficq, die met juridische moed reuzen trotseert, steeds met het oog op de bescherming van mens en milieu.

Bénédicte Ficq heeft als strafrecht advocate meerdere unieke zaken bepleit zoals de zaak tegen de tabaksindustrie, Tata Steel en Chemours. Ook is ze meerdere malen uitgeroepen tot beste vrouwelijke strafpleiter.

Fincq & Partners Advocaten

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck: de man die met zijn ongefilterde meningen en scherpe analyses de gevestigde orde uitdaagt en ons dwingt anders naar de maatschappij te kijken.

Sander Schimmelpenninck is ondernemer, opiniemaker, schrijver en presentator. De voormalig hoofdredacteur van Quote brengt een uniek perspectief op maatschappelijke thema’s in zijn column’s, boeken, podcast en tv-programma’s. Daarnaast is hij de ondernemer achter het bedrijf Tonny Media.

Veronique Swinkels

Veronique Swinkels, die als “Undercover Activist” creativiteit en activisme koppelt om op onconventionele wijze bedrijven en systemen van binnenuit te hervormen.

Als oprichter van Undercover Activist biedt Veronique training en een gemeenschap voor bedrijfsactivisten, en begeleidt zij ondernemingen in het omarmen van en kracht geven aan werknemersactivisme. Bij Arches Capital vervult zij de rol van angel investor en focust zij op impactvolle start-ups. Veronique zet zich in om het welzijn van toekomstige generaties te laten meewegen in cruciale beslissingen, zowel in Nederland als wereldwijd.

Undercover Activist

Jacqueline van den Ende

Jacqueline van den Ende, die met Carbon Equity aan het roer, het financiële ecosysteem transformeert om klimaattechnologieën te bevorderen, en aantoont dat duurzaamheid en zakelijk succes hand in hand kunnen gaan.

Jacqueline van den Ende is een echte rasondernemer. Ze is oprichter en CEO van Carbon Equity, een platform dat het mogelijk maakt voor particulieren om te investeren in niet-beursgenoteerde klimaattechnologiebedrijven. Het fonds wil daarmee niet alleen geld verdienen, maar kapitaal écht effectief inzetten tegen klimaatverandering.
Carbon Equity

Terugblik

Video: De Filmmakers

Dompel jezelf onder in de sfeer van de allereerste editie van de Dwarsdenker van het Jaar.

bekijk de foto's

Award

Welkom bij het meest dwarse evenement van het jaar, de eerste “Dwarsdenker van het Jaar” Award! Hier vieren we de buitengewone individuen en innovatieve ideeën die de wereld positief veranderen door buiten de gebaande paden te denken.

Hoe werkt het?

Jaarlijks worden kandidaten voorgedragen en beoordeeld door de jury. De genomineerden worden geselecteerd op basis van hun vermogen om onconventionele oplossingen te bieden voor complexe vraagstukken, waardoor deze vraagstukken alsnog tot een oplossing kunnen komen. De “Dwarsdenker van het Jaar” Award is specifiek bedoeld als een aanmoedigingsprijs om hun inspanningen en creativiteit te belonen en verder te stimuleren.

Wanneer?

De eerste Dwarsdenker van het Jaar Award is op 11 december 2023 uitgereikt.

Jury

Onze bijzondere juryleden spelen een cruciale rol in het bepalen van de “Dwarsdenker van het Jaar.” Ze vertegenwoordigen diverse vakgebieden en brengen een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Deze experts op het gebied van innovatie, maatschappelijke impact en onconventioneel denken zullen zorgvuldig de genomineerden beoordelen en de uiteindelijke winnaar kiezen.

Duurzaamheid | Innovatie | Future Energy Leader | FD 50 onder 35

"Om Dwarsdenkers aan te moedigen moeten wij creativiteit belonen, diversiteit omarmen en veilige ruimte creëren voor kritisch denken."

Welke eigenschappen beschouw jij als essentieel voor een echte dwarsdenker?

Onafhankelijkheid: Ze zijn niet bang om tegen de stroom in te gaan en hun eigen weg te volgen.
Originaliteit: Ze brengen nieuwe ideeën en perspectieven in, vaak buiten de gevestigde normen.
Doorzettingsvermogen: Ze laten zich niet snel ontmoedigen en blijven vaak volhouden, zelfs in het gezicht van weerstand.

Zie je jezelf als een dwarsdenker?

Ik zie mezelf als een dwarsdenker. Het maakt mij niet uit als ik niet binnen de normen pas – ik vind het prima om een buitenstaander te zijn. Eerlijk gezegd ben ik een beetje raar en doe ik soms een beetje gek of druk maar dit zie ik als kracht. Ik laat het mij niet stoppen. In mijn dagelijkse leven zou ik mezelf een Corporate Activist noemen – ik ben actief op de gebieden van Duurzaamheid en Diversiteit. Daarnaast doe ik veel advieswerk voor startups – daar kunnen wij radicale ideeën accelereren.

Waarom denk je dat dwarsdenkers zo belangrijk zijn in onze samenleving?

Dwarsdenkers houden het spoor recht – ze voorkomen de fouten die wij maken door “klip en plak”. Dwarsdenkers zijn ook leiders van verandering, ze maken baanbrekende innovaties die je alleen kan maken door buiten het paradigma te denken.

Hoe denk je dat we dwarsdenkers kunnen aanmoedigen en ondersteunen?

Om Dwarsdenkers aan te moedigen moeten wij creativiteit belonen, diversiteit omarmen en veilige ruimte creëren voor kritisch denken.

Cultureel erfgoed | Inclusie | Winnaar van de Doro Siepelprijs

"Dwarsdenkers hebben mensen nodig die meedoen en meebewegen en de activiteiten overnemen."

Welke eigenschappen beschouw jij als essentieel voor een echte dwarsdenker?

Een dwarsdenker is aangeraakt, heeft een vuur in zich omdat zij de redenen en motieven ontwaart achter patronen en ontwikkelingen die vast lijken te lopen. In alles wat ze doet zal zij dit vuur, deze overtuiging kunnen toepassen. Daarom is een echte dwarsdenker slim, oorspronkelijk, vasthoudend en creatief. Daarnaast heeft zij de moed om te handelen naar haar inzichten.

Zie je jezelf als een dwarsdenker?

Ja, in al mijn bescheidenheid denk ik dat ik dat ben. Ik vind dat eigenaarschap in onze samenleving moet liggen waar het hoort, bij de mensen zelf. Dat begint bij hun eigen verhaal, hun erfgoed en hun geschiedenis. Dat moeten zij zelf vormen en met Stichting Wijkcollectie bied ik daar zoveel mogelijk ondersteuning bij. De stap om van eigenaar van je eigen erfgoed, eigenaar van je eigen toekomst te worden is het volgende dat we ondersteunen. Ik vind dat instellingen dat veel meer moeten doen. Om dat dichter bij te brengen werken we gepassioneerd aan de projecten van Stichting Wijkcollectie.

Waarom denk je dat dwarsdenkers zo belangrijk zijn in onze samenleving?

Het maakt een andere, meer rechtvaardige toekomst mogelijk.

Hoe denk je dat we dwarsdenkers kunnen aanmoedigen en ondersteunen?

Oorspronkelijke denkers hebben een platform en middelen nodig om de beweging die zij starten verder te kunnen laten rollen. Dwarsdenkers hebben mensen nodig die meedoen en meebewegen en de activiteiten overnemen. Dan kan de dwarsdenker weer verder denken.

Aanjager van De Groene Afslag | Creatieve Vernieuwer

"We hebben andere denkers nodig, die problemen anders aanvliegen, andere verbanden kunnen zien en dus met andere oplossingen kunnen komen."

Welke eigenschappen beschouw jij als essentieel voor een echte dwarsdenker?

Tegen de stroom in durven zwemmen.

Zie je jezelf als een dwarsdenker?

Nee niet echt, ik ben wel een volhouder voor zaken waar ik in geloof en wat voor voel, die wellicht een kwartiertje voor liggen op wat de meute denkt en voelt. Ik vind mezelf veel meer een creatieve denker, die eindeloos gelooft in mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden. En ik laat me soms niet hinderen door enige kennis om ergens over mee te denken. Dat helpt soms 😉

Waarom denk je dat dwarsdenkers zo belangrijk zijn in onze samenleving?

We gaan, als je de kranten opslaat, gebukt onder zoveel verschillende crises, een mega cluster fuck, want veel problemen grijpen in elkaar. We hebben daarom andere denkers nodig, die problemen anders aanvliegen, andere verbanden kunnen zien en dus met andere oplossingen kunnen komen. We hebben overigens ook andere politieke leiders nodig, die niet geleid worden door hun electoraat, maar hun achterban voorgaan. Dat is ook een vorm van dwars, want de laatste decennia durfden verduiveld weinig leiders tegen de stroom in de zwemmen en hun kiezers aan de hand mee te nemen.

Hoe denk je dat we dwarsdenkers kunnen aanmoedigen en ondersteunen?

Op een voetstuk zetten zoals met deze prijs, maar dat kan en moet ook op zoveel mogelijk andere manieren. Bijvoorbeeld: Mensen zijn gewoonte-dieren, we doen de dingen graag zoals we het altijd gedaan hebben. Sterker nog, verandering vinden we naar, gek, niet fijn of lekker. Het zou daarom helpen om bij de uitvraag naar oplossingen voor ingewikkelde problemen nadrukkelijk te vragen naar onconventionele, creatieve, out-of-de-box-oplossingen met wellicht anders-dan-anders-partners. Vaak betekent het dat er mensen met een iets grotere rechterhersenhelft in boardrooms moeten worden toegelaten, die heel vaak gedomineerd worden door mensen met een grote linkerhersenhelft die overdag èn in hun vrije tijd vooral in excellen wonen.

Oprichter en directeur van LABNEST | Visionair | Vernieuwer | FD 50 onder 35

"Echte dwarsdenkers treden buiten de gebaande paden. Ze zien het onbekende niet als een bedreiging, maar als een kans."

Welke eigenschappen beschouw jij als essentieel voor een echte dwarsdenker?

Echte dwarsdenkers treden buiten de gebaande paden. Ze zien het onbekende niet als een bedreiging, maar als een kans. Ze omarmen het schijnbaar onmogelijke en zien beperkingen slechts als tussenstops, nooit als eindbestemmingen.

Zie je jezelf als een dwarsdenker?

Absoluut. Voordat ik LABNEST startte heb ik de wereld gezien van design studies, computer science, electrical engineering, videogames tot science fiction regie. Na de pandemie liet ik de wereld van fictie achter me om actief de toekomst vorm te geven die we in films zo vaak hebben gezien. Mijn transitie van het regisseren van verhalende films naar het sturen van daadwerkelijke innovatie was niet alleen een persoonlijke evolutie, maar ook een roep om actie. LABNEST als startupbuilder staat symbool voor een beweging, een revolutie, ontworpen om jonge professionals, pioniers en visionairs – de toekomstige leiders en vernieuwers – de middelen en het platform te bieden om hun visionaire ideeën tot leven te brengen, ondersteund door een team van deskundige professionals.

Waarom denk je dat dwarsdenkers zo belangrijk zijn in onze samenleving?

Verandering en ontwikkeling zijn essentieel. Als we allemaal dezelfde koers blijven volgen, stagneert onze vooruitgang. Startups slagen wanneer ze de norm ontwrichten en problemen op een unieke manier benaderen. Waarom zou je genoegen nemen met een wereld waar iedereen dezelfde route volgt, hetzelfde denkt en dezelfde doelen nastreeft? Dwarsdenkers doorbreken dit. Ze dagen ons uit en dwingen ons om op een nieuwe manier te denken.

Hoe denk je dat we dwarsdenkers kunnen aanmoedigen en ondersteunen?

Erken hun waarde. De startup-wereld wordt vaak gezien als het ‘wilde westen’ van de zakenwereld, maar de ideeën en oplossingen die hieruit voortkomen, zijn revolutionair. We moeten platforms en gemeenschappen creëren, specifiek gericht op jonge pioniers. Geef ze toegang tot middelen, mentorship en netwerken. Laat ze deel uitmaken van grotere discussies over industrie en beleid. En bovenal, vier hun successen én hun mislukkingen, want beiden zijn even belangrijk op de weg naar innovatie.

De juryleden hebben één gemeenschappelijk doel: het eren van dwarsdenkers die de wereld positief veranderen.

Over ons

Dwarsdenker van het Jaar valt onder de Stichting Dwarsdenken (i.o.). Deze onafhankelijke stichting, in oprichting, is geïnitieerd door Advier en heeft als voornaamste doel positieve verandering te stimuleren.

DwarsHoofd

Eva Ruijter

"Leidt met passie en een tikkeltje eigenwijsheid Team Dwars naar nieuwe horizonnen."

DwarsCreatief

Marjolein Klare

"Verandert ideeën in visuele meesterwerken met een twist, omdat de wereld wat kleur en creativiteit nodig heeft."

DwarsSchrijver

Arne Brugman

"Met taal als zijn gereedschap, weeft hij verhalen die zowel raken als rammelen aan de status quo."

PERS

In de perskit vind je alles wat je nodig hebt om op de hoogte te blijven van de “Dwarsdenker van het Jaar” Award en om verslag uit te brengen.

de perskit

Contactpersoon voor de Media:Eva Ruijter – 06 11391991

Met dank aan

Veel gestelde niet zo dwarse vragen

De "Dwarsdenker van het Jaar" Award is een prestigieuze erkenning en aanmoediging voor personen die conventies uitdagen, vernieuwende ideeën omarmen en een positieve verandering teweegbrengen in de samenleving.

De "Dwarsdenker van het Jaar" Award wordt georganiseerd door Stichting Dwarsdenken, een onafhankelijke stichting in oprichting, geïnitieerd door Advier ter ere van hun 25ste jubileum.

Je kunt iemand nomineren door ons te e-mailen op ditisde@dwarsdenkervanhetjaar.nl en hun naam, prestaties en redenen voor de nominatie te vermelden. 

De juryleden zijn experts en visionairs op diverse gebieden. Hun namen en achtergronden vind je op deze pagina

De genomineerden worden 16 november bekendgemaakt. Houd onze website en sociale media in de gaten voor updates.

Ja, we verwelkomen graag partners en sponsors die dit initiatief willen ondersteunen. Neem contact met ons op via contact@dwarsdenkervanhetjaar.nl of bel met Eva Ruijter (o6-11391991) voor meer informatie.

Alle persinformatie, inclusief persberichten en persmateriaal, is te vinden op onze speciale Pers pagina op de website.

Voor vragen, verzoeken of meer informatie kun je contact met ons opnemen via contact@dwarsdenkervanhetjaar.nl.